Nyheder fra banen.

Så kommer der lidt nyheder fra banen af
Vi er ved at være midt på sommeren, selvom vi ikke har haft mange dage med meget over 20 grader, men ikke desto mindre har det egentligt været ganske godt set fra græssets side af.
For 3 måneder siden gjorde vi alt vi kunne, for at komme af med vandet, og nu er vi så i den situation at vi gør alt hvad vi kan for at holde på det igen, og selvfølgelig ikke noget nyt i det, men vi har indtil videre været ganske heldige med at få lidt dråber fra oven.
så dags dato er vi vores søer heldigvis stadig ganske fulde, og vi kan klare os et godt stykke tid endnu, selvom det skulle slå over i en længerevarende hedebølge.
Vi sagde jo farvel til to greenkeepere i foråret, da både Jakob og Andreas skiftede geografien ud, med nogle helt andre koordinater, til henholdsvis Holbæk og Silkeborg.
Men meget hurtigt fik vi besat stillingerne af to ligeså kompetente greenkeepere, og de var selvkørende efter få dage, så det har kun været positivt, og er en stor gevinst for banen.
Der vil snarest komme et større profil interview, med både René og Micke så i kan læse lidt om deres rejse gennem årene, og til de lander i Dragør Golf Klub.
Som nogle af jer allerede har opdaget, er der i denne uge ankommet 3 nye robotter til banen.
To store til at klippe fairway, og en noget mindre til klubhusområdet.
De to store robotter vil blive sat til at klippe fairway på hhv. 1-2-8-9-10-18. og vi vil i den kommende tid, få data ind vi kan bruge til at optimere udnyttelsen af dem.
Vi har valgt at se meget positivt på den grønne omstilling, og dette er første skridt i den retning.
Vi har stået/står over for en udskiftning af vores eksisterende fairwayklippere, og dette holdt op mod prisen af to nye diesel maskiner, kontra elektriske klippere står simpelthen ikke mål med virkeligheden længere, så derfor ingen tvivl om at det er den rigtige vej vi går nu, robotter er klart fremtiden og betydeligt billigere end traditionelle fairwayklippere.
Når det er sagt vil i stadigvæk se de gamle fairwayklippere ude på banen, da 2 robotter ikke kan dække hele anlægget, men kun ca. 25 pct. af fairways, men de vil blive en god hjælp i dagligdagen for os, og vi kan koncentrere os mere om de ting vi er bagefter med.
Men som sagt er det hele nyt for os og vi lærer af dem hver dag.
Jeg har allerede nu fået et par spørgsmål vedr. robotterne, feks. Hvad gør vi hvis vi rammer robotten, indtil videre skal du spille bolden videre som hvis du rammer et træ.
Hvad gør man hvis maskinen kører over bolden, maskinen vil skubbe bolden væk og muligvis lave et lille hak i bolden, den vil ikke stoppe op for en golfbold
Hvad gør man hvis maskinen nærmer sig enten en person eller en bag eller en buggy. Maskinen stopper selv op og fortsætter når der er fri bane.
Skal maskinen være overvåget. Nej det skal den ikke og kan køre 24 timer i døgnet.
Hvad gør maskinen hvis der står et pindsvin eller en hare i vejen. Den stopper op og fortsætter når der er fri bane.
Der vil komme et nyt regelsæt for robotterne fra regel og etiketteudvalget hurtigst muligt så vi alle er opdateret.
Udgravningen af den nye sø ved green 16, ser nu ud til at kunne fortsætte igen, om ganske kort tid.
Vi har haft forskellige møder frem og tilbage, og har nu en plan klar.
Der vil derfor komme entreprenører på, der kan hjælpe til med opgaven for os, så vi undgår at skulle gentage sidste års massive risiko for voldsomme regnmængder i efteråret. Dvs. at de inden for små 4 uger går i gang med projektet, og der vil komme yderligere information ud vedr. banelukning på bagni imens det foregår.
Generelt ser banen fornuftigt ud lige nu, men nogle dele af banen trænger til lidt mere opmærksomhed, blandt andet bunkers som her og der mangler lidt sand og opfriskning af kanterne.
Vi skal også have noget mere luft i greens, ved hjælp af prikning og topdress, og vi har lidt for meget kløver rundt omkring, så det vil der komme lidt mere fokus på nu.
Vi håber i nyder banen og får spillet noget golf
Vi ses derude
Nicholas juul