Nyt fra bane og restaurant


Sæsonen 2024 står for døren. Nicholas og Nicolas – hhv. chefgreenkeeper og restauratør – giver her en status på åbning og nye tiltag både i restaurant og på banen

Af Michael Bech

Med lunere temperaturer på vej og forhåbentlig mindre mængder vand fra oven, kunne noget tyde på, at vi nærmer os sæsonstart indenfor de kommende uger. Chefgreenkeeper Nicholas Juul Andersen bliver hver dag spurgt af medlemmerne, om banen er klar til at åbne i næste måned.
– Planen har hele tiden være at åbne efter påske, som er den 2. april. Så det krydser vi fingre for. Og hvis vejret flasker sig – og det ville være kanon – så måske endda lidt før. Men det tør jeg ikke love helt endnu. Der spiller vejret stadig en stor rolle, siger Nicholas.
Hvis du skal pege på nye ting på banen, hvad er der så sket siden sidste år?
– Vi startede på at etablere en kæmpe sø nede bag greenkeepergården, men projektet står stille lige nu, da jorden stadig er alt for blød til, at vi kan grave videre med maskinerne. Men det skal nok blive godt.
Hvad er dine forventninger til den nye sø?
– Når projektet er færdigt, så kan der være 3000 kubikmeter vand i den nye sø. Men ikke nok med det, så kan vi pumpe vand fra den nye sø over i Centralsøen. Det gør, at vi forhåbentlig har masser af vand, hvis vi løber ind i tørre perioder henover sommeren. Det er et projekt, jeg har store forventninger til.
Er det noget med, at søen også kan hjælpe i meget våde perioder?
– Ja, faktisk. Uden at blive for teknisk, så betyder den nye sø også, at vi kan dræne bag ni bedre end i dag, hvis vi kommer ind i meget våde perioder igen, som vi oplevede denne vinter. Så det er en klar anden fordel, fortæller Nicholas.

Ny tavlemenu hver dag
Men det er ikke kun banen, at der sker nye ting. I restauranten har restauratør Nicolas Lund fra Dragør Spiseklub også noget nyt på vej til medlemmerne. Han fortæller her lidt om, hvad der kommer til at ske i klubbens restaurant i den kommende sæson.
– Vi kommer til at se tavlemenuer hver aften. Det betyder, at der vil være færre retter i vores a la carte kort men til gengæld mere afvekslende retter hver dag på tavlen. Altså en ny dagens ret hver dag hele måneden, fortæller Nicolas Lund og fortsætter:
– Samtidig holder vi fast i, at vi på udvalgte fredage holder grillaften. Og vi kommer også til at gentage skaldyrsaftenen, siger han.
Catering flyttes
– Medlemmerne kommer til at se lidt mindre til mig om formiddagen, da Andreas (Nicolas’ kompagnon, red.) og jeg har rykket vores cateringafdeling ud af klubhuset til et nyt og større køkken, der ligger Kongelundsvej 36. Men når jeg ikke er her, så vil andre af mine gode folk være til stede i restauranten. Andreas vil medlemmerne også få at se mere i restauranten, så det bliver rigtig godt, fortæller Nicolas.
Åbningstiderne i restauranten vil stadig være i tidsrummet klokken 10-22.